dilluns, 17 de setembre del 2012

Sessió 1 (1/4): Què és la web 2.0?

Evolució d'internet fins a l'actual web 2.0
La informàtica ha experimentat un gran desenvolupament els darrers anys. Internet, la xarxa de xarxes, no ha estat aliena a aquest fenòmen i la seva evolució continua imparable. Observa aquest vídeo i dedueix quines són les principals diferències que hi ha entre l'anomenada web 1.0 i l'actual web 2.0.


Web 2.0, la revolució social d'internet
La web 2.0 ha esdevingut una autèntica revolució social al ja revolucionari món d'internet. La manera de relacionar-se dels usuaris amb la xarxa i entre si ha sofert un canvi espectacular gràcies a les nombroses eines de la web 2.0. Mira aquest vídeo i treu les teves pròpies conclusions.


Com afecta la web 2.0 al món de l'educació?
La web 2.0 ofereix grans possibilitats en l'àmbit educatiu. Blocs, webs, wikis, eines ofimàtiques en línia, podcast, canals de vídeo, projectes telemàtics, etc. Les eines web 2.0 es basen en crear, confiar,  comunicar-se, compartir i col·laborar, internet deixa de ser una cosa estàtica per convertir-se en una potent eina formativa que facilita la construcció de coneixement. Si vols més informació mira aquest vídeo.

Recursos i eines de la web 2.0
Com acabem de veure el món de la web 2.0 és pràcticament infinit. En aquest mapa podeu trobar alguns recursos, aplicacions i eines destacades de la web 2.0. És possible que algunes d'aquestes eines ja les coneguis i les hagis fet servir, altres que hagis sentit però que no has utilitzat mai i altres, la majoria, que són totalment desconegudes. No t'amoïnis, és impossible conèixer-les totes, l'objectiu d'aquest curset és que coneguis algunes de les més rellevants i els seus possibles usos educatius.