dilluns, 5 de novembre del 2012

Sessió 7 (3/5): Realitat augmentada

Què entenem per "realitat augmentada"?
La realitat augmentada és una tecnologia que combina el món real amb dades i continguts generats per ordinador (realitat virtual), en la qual objectes gràfics i continguts multimèdia són combinats amb seqüències filmades del món real en temps real.

L'objectiu d'aquesta tecnologia és augmentar la informació que ens aporten els objectes del món real que observem incorporant informació, gràfics i objectes multimèdia propis d'entorns virtuals, com ara Internet, a la visualització d'aquests objectes.


Exemples de Realitat augmentada:
http://www.picasillo.info/realidadaumentada2.html (web d'un dissenyador gràfic)
http://www.igs.com.ar/index.php?option=com_content&view=article&id=14&Itemid=28&lang=es (cotxe)
http://ge.ecomagination.com/smartgrid/#/augmented_reality (instal·lació solar i parc eòlic)

Crea la teva pròpia AR
Des de la pàgina web d'ezflar pots crear la teva pròpia AR. Vés al generador d'AR, selecciona l'arxiu que vulguis (imatge, vídeo, so, etc) del teu ordinador, posa-li un nom i publica-ho. Imprimeix el marcador que t'ha creat. A continuació dona permís al programa per obrir la teva webcam, apropa el marcador a la webcam i... sorpresa!!


Realitat augmentada a l'escola
Una de les experiències més interessants que podem trobar en l'educació tracta sobre l'aplicació de la realitat augmentada en l'àmbit del dibuix tècnic, més concretament de l'axonometria. Mireu aquest vídeo: