dilluns, 5 de novembre del 2012

Sessió 7 (4/5): Geolocalització

Qué és la geolocalització?
La geolocalització és un terme que fa referència al coneixement de la nostra ubicació geogràfica de forma automàtica. La forma més usada és des dels nostres dispositius mòbils (smartphones).


Audioguies basades en geolocalització
Woices permet georeferenciar les nostres pròpies gravacions fetes amb MP3. La seva idea és donar llum a totes aquelles històries i peces d'informació que no és possible trobar en les guies turístiques. L'aspecte visual és del tot clar i senzill. L'avantatge és que podem incrustar aquesta gravació al nostre blog o pàgina web. Un bon exemple el podem trobar a: http://woices.com/walk/122 (Itinerari artístic pel Prat de Llobregat; fet per una escola)

Enllaços d'interès:
http://www.educacontic.es/blog/mapas-sonoros-educativos-con-woices
http://www.educacontic.es/blog/crea-audios-geolocalizados-con-woices
http://aules-virtuals.blogspot.com.es/2009/10/creacio-ditineraris-sonors-sobre-un.html

Tagzania, crea i comparteix el teus mapes
Tagzania és un servei web que combina el software social, a través de les etiquetes que els propis usuaris van adjudicant a les diferents localitzacions o llocs, i els mapes de Google Maps. Es tracta d'un marcador de localitzacions geogràfiques que permet als usuaris indicar sobre el mapa llocs d'interès personal, a més de desar-los, classificar-los i compartir-los. Un exemple educatiu de Tagzania el trobem a: http://www.tagzania.com/map/ruta-del-quijote.

Enllaços d'interès: