dilluns, 19 de novembre del 2012

Sessió 9 (3/4): Llengües 2.0

Subingles, per aprendre anglès a través de la música
Subingles és una eina web amb un gran recull de vídeos en anglès que ens mostren la lletra, una mena de karaoke. Disposa de prop de 4.000 cançons agrupades per nivell de dificultat, i més de 1.000  exercicis per aprendre anglès a través de la música.

abcTeach, sopes de lletres (i més) en anglès
abcTeach és un excel·lent banc de recursos en anglès. A més disposa d'un generador (abcTools) de recursos que permet crear sopes de lletres, mots encreuats, paraules perdudes, sudokus, etc.


Englishyappr
Englishyappr és una web per aprendre anglès. Destaca el sistema de vídeo, ja que a més de veure'l i escoltar-lo en anglès, també es pot veure el text en anglès i traduït a castellà.


Le plaisir d'apprendre
Aquesta web està plena de cançons, fitxes pedagògiques, arxius d'àudio i molts altres recursos adreçats als professors de francès com a llengua extrangera.


Antologia de poesia catalana
Aquest bloc pretén ser una eina de difusió i estudi de la poesia feta en català des de l’edat mitjana fins a l’actualitat. Hi són presents fonamentalment les poesies de lectura prescriptiva de l’etapa Batxillerat. Des d’aquí podrem conèixer el context històric i el moviment estètic de cada moment, apunts biogràfics sobre els autors i les autores i també el text poètic objecte d’estudi, enriquit amb diferents recursos multimèdia.


Rimador de paraules
Amb aquest cercador de rimes els poetes que fan poesies, els compositors de cançons o els raperos del món del hip hop, ara ho tenen més fàcil. Per a facilitar als nostres alumnes el procés de crear poemes amb rima.


Música de poetes
Música de poetes és un espai virtual per a la música i la literatura, que us convida a conèixer les cançons que músics catalans han fet amb els nostres millors poetes.


Mapa literari català 2.0
Aplicació web basada en Google Maps que permet consultar diferents punts de la geografia mundial amb textos de la literatura catalana associats.


Llegim i piulem
El bloc "Llegim i Piulem" s'autodefineix com una tertúlia literària 2.0. Consisteix bàsicament en compartir l'experiència lectora d'obres de literatura catalana a Twitter (http://twitter.com/llegimipiulem).



La paret de les auques
La paret de les auques és un espai dedicat a les auques sobre autors i autores o temes de literatura catalana.

 

Què llegeixes?
Connecta't als llibres. Juga i participa! Què llegeixes? és un espai web adreçat a públic de totes les edats per compartir la lectura.

Dicta2.0, dictats online
Dicta2.0 és una aplicació web 2.0 que dicta més de 250.000 frases aleatòries en castellà i altres cinc idiomes (anglès, francès, italià, alemany i portuguès). A més comprova que estan correctament escrites, mostrant la seva traducció corresponent en espanyol. També ens dona la possibilitat d'incrustar-lo a la nostra web o blog. Una aplicació semblant en català la trobareu aquí.


Banc de textos en castellà
Banco de textos és un projecte col·laboratiu adreçat a professors. Aquí es poden trobar nombrosos textos pujats pels propis docents o per alumnes, especialment adequats per a la lectura a l'aula. Estan organitzats en diverses categories: narratius, descriptius, argumentatius, expositius, poètics i divulgatius.


Ed@d, Lengua y literatura para la ESO
A la web d'Enseñanza digital a distancia es presenten llibres interactius amb material de Llengua i Literatura Castellana de 2n, 3r, i 4t de l’ESO.


Materiales de lengua y literatura castellana
Bloc amb documents de consulta i activitats d'aprenentatge per a la Llengua i la Literatura Castellana a l'ESO i al Batxillerat. Ha estat guardonat amb el "Premio Fundación Telefónica de Innovación Educativa 2012".


Los-poetas.com
Aquesta web conté biografies, rimes i composicions de poetes en llengua castellana. Conté algunes declamacions.