dilluns, 19 de novembre del 2012

Sessió 9 (2/4): Ciències Socials 2.0

HistoTube, els millors vídeos d'Història en català
L'HistoTube és un projecte que té com a objectiu posar a l'abast de docents, alumnes i interessats per la història i el patrimoni una sel·lecció dels vídeos sobre aquesta temàtica que es poden trobar a la xarxa. La iniciativa és totalment voluntària i des dels impulsors no l’han pensada amb objectius econòmics, sinó de difusió i està oberta a nova gent interessada en col·laborar-hi.

Historvius
Historvius és una web que permet trobar la localització geogràfica de llocs d'interès històric de tot el món mitjançant Google Maps. Un cop triat el mapa podem veure imatges i comentaris que altres usuaris han penjat d'aquests llocs. També permet visualitzar mapes de diverses èpoques històriques, seleccionant una data, un període o una figura rellevant. Està en anglès.

Visita virtual Romanorum Vita
Romanorum Vita és un excelent recurs que reprodueix la vida en l'antiga Roma, amb uns gràfics molt realistes. També presenta diferents personatges amb els seus audios corresponents. 


Hemeroteca de La Vanguardia
El diari La Vanguardia disposa d'una hemeroteca online que permet consultar, a partir de paraules clau,  totes les notícies publicades des de 1.881.


Arxiu Nacional de Catalunya - Servei Didàctic
L'Arxiu Nacional de Catalunya presenta en aquest bloc un conjunt de propostes didàctiques, adreçades al professorat d'ensenyament secundari. Les activitats contenen tots els recursos necessaris per ser aplicades directament a l'aula i han estat elaborades des d'una perspectiva competencial. En Materials de Suport trobareu un conjunt de recursos metodològics, com fitxes de treball i procediments, que us podran ser útils per a la utilització dels documents d'arxiu en la pràctica docent. 


Juegos-geograficos, per jugar amb la Geografia
Juegos-geograficos és una web feta en Flash que permet jugar a localitzar països, ciutats, comunitats, banderes... d'Espanya, Europa, Amèrica... Segons els teus encerts alhora de situar les teves respostes tindràs més o menys puntuació.


Mapes muts de tot el món
En Mi atlas trobareu mapes muts de tots els continents i diverses zones del món, en format pdf, a color o en b/n. També ofereix diverses formes de representació del mapamundi segons la projecció triada. 


TargetMap, per crear i compartir mapes personalitzats
TargetMap és una eina per generar mapes temàtics. Es poden personalitzar i després compartir. 


Mapes Flash interactius
Mapas interactivos de Enrique Alonso és un espai web que inclou nombrosos mapes i jocs didàctics per aprendre Geografia. Inclou diversos nivells de dificultat.


El bloc de les Ciències Socials a l'ESO i al Batxillerat
Aquest bloc està farcit de textos, imatges, gràfics i vídeos molt útils per a les matèries de Ciències Socials, Història, Geografia, Història de l'art i Sociologia.


World Wonders Project
World Wonders Project és un portal de Google que permet visitar virtualment nombroses meravelles del món. Classificades per continents i països, o per temàtica (llocs arqueològics, ciutats, llocs històrics, etc).


Ciències socials en xarxa
Ciències Socials en Xarxa és un espai de divulgació que intenta apropar d'una manera didàctica el món de la història de les civilitzacions, la cultura i l'art a tots els lectors. Un bloc que busca explicar la nostra història, com a catalans i com a ciutadans del món. Perquè saber qui som, d’on venim i quin és el nostre passat és bàsic en una societat canviant com la que hem de viure.


La carpeta
La carpeta és un recull de materials pedagògics i solidaris especialment adreçat als mestres i professors, que es va actualitzant periòdicament.


Enllaços d'interès:
http://geocaa.blogspot.com.es (Blog de Geomática educativa)
http://cinglera.wordpress.com (Bloc de Geographica: imatges i textos de Geografia per a secundària)
http://blocs.xtec.cat/geografia (Bloc amb recursos per intentar entendre el món des d'una perspectiva geogràfica)
http://euratlas.com (Mapes històrics, geogràfics i antics, d'Europa i del món)
http://www.besthistorysites.net (Les millors webs d'Història; està en anglès)
https://sites.google.com/a/xtec.cat/activitats_hemeroteca_digital (Activitats per fer a partir de l'Hemeroteca digital de La Vanguardia i altres)
http://apliense.xtec.cat/prestatgeria/a8031757_138/llibre (Testimonis de la Guerra civil i la postguerra)
http://www.xtec.cat/web/recursos/socials/mon/crisi_actual (Recursos per treballar la crisi actual)