dilluns, 1 d’octubre del 2012

Sessió 2 (1/4): Compartir presentacions i documents online

Imagina que has fet una presentació multimèdia amb Power Point, un document amb Word o Open Office... i ho vols compartir amb els teus alumnes o altres professors. La plataforma ClickEdu ho permet fer per mitjà del suro, però la web 2.0 també dona moltes altres opcions, ara et presentem algunes:

SlideShare
SlideShare és un lloc web que ofereix als usuaris la possibilitat de pujar i compartir, en públic (amb tothom) o en privat (amb les persones que tu decideixis), presentacions en PowerPoint, documents de Word, OpenOffice, PDF, etc.

http://www.slideshare.net/olahjl/historia-de-la-literatura (història de la literatura)

Per descarregar una presentació que t'interessi primer has de donar-te d'alta a Slideshare, després vas a la presentació en qüestió i fas clic a sobre de la pestanya "Save file". Si l'arxiu és públic automàticament es comença a descarregar al teu ordinador i ja els pots desar on vulguis. Aquest procediment és pràcticament el mateix per a totes les eines d'aquest tipus.

Slideboom
Slideboom és un altre espai web, molt similar a Slideshare, que també permet compartir presentacions multimèdia. L'avantatge de Slideboom és que respecta els efectes d'animació que estiguin a la nostra presentació de diapositives feta en Open Office o en Power Point.

Exemples: 
http://www.slideboom.com/presentations/572123/Aforismes-filosòfics-2011-12 (aforismes filosòfics)
http://www.slideboom.com/presentations/618387/Déu-meu%2C-Déu-meu...

Altres eines web 2.0 per compartir documents i presentacions online
Hi ha moltes eines web 2.0 que permeten publicar i compartir documents, presentacions, llibres, revistes, etc. A més de les ja comentades, altres que també són molt conegudes i utilitzades són: AuthorSTREAM, Issuu, Scribd. Funcionen de manera idèntica a les anteriors.

Exemples:
http://www.authorstream.com/Presentation/nuria-1307577-la-pissarra-digital-interactiva (la PDI)
http://issuu.com/cmolina313/docs/orientaci__per_al_curr_culum_de_les_ci_ncies_socia (orientacions curriculars de Ciències Socials a l'ESO)
http://es.scribd.com/doc/13265920/CMC-unitat-1 (Unitat 1 de CMC)

Formats diferents de presentacions amb PPT 
- Pecha Kucha: 20 diapositives de 20 segons de durada cadascuna; temps total de la presentació: 6 minuts i 40 segons. Trobaràs molta informació sobre aquestes presentacions (també anomenades 20x20) en aquest enllaç:  http://www.educacontic.es/blog/pecha-kucha-20-x-20.
- 10x20x30: no fer servir més de 10 diapositives, en un temps màxim de 20 minuts, i amb un tamany mínim de lletra de 30.

Enllaços d'interès
http://www.slideshare.net/jessedee/roba-esta-presentacion (fer presentacions amb ppt originals i creatives)
http://atopeconelpowerpoint.blogspot.com