dilluns, 29 d’octubre del 2012

Sessió 6 (1/4): Els wikis de la web 2.0. Wikispaces

Què és un wiki?
Un wiki (del hawaià wikiwiki, «ràpid») és un lloc web col·laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d'un wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida. Un dels wikis més coneguts és la Wikipedia.



Un wiki a nivell escolar pot servir per: crear pàgines web senzilles on recollir informació de classe, d'una matèria, d'un professor; participar online o publicar un projecte en grup; comptar amb un àrea de discusió i debat per a la classe; fer col·laboracions amb altres docents, alumnes d'altres escoles; col·laborar en un projecte internacional, etc. Aquí pots trobar més informació sobre l'ús educatiu dels wikis.


Creant un wiki amb Wikispaces
WikiSpaces és un lloc per crear i hostatjar gratuïtament wikis. Les possibilitats educatives de Wikispaces són nombroses, aquí tens una mostra. Com sempre el primer que has de fer és registrar-te, millor si ho fas com a docent. Ara, ja tens el teu propi espai, on pots crear els wikis que vulguis i convidar altres persones per fer un projecte col·laboratiu.



Enllaços d'interès:
http://recursosticjerez.wikispaces.com (Wikis: crear, aprender y compartir)
http://aulablog21.wikispaces.com/Tu+Wiki+en+Wikispaces.com (Tu wiki en Wikispaces)
https://sites.google.com/site/letsticenglish/recursos-esl/creaciondewikis2crearunawiki (Tutorials)