dilluns, 15 d’octubre del 2012

Sessió 4 (2/4): Creant pàgines web amb Weebly i Google Sites

Weebly
Weebly és una pàgina web dedicada a la creació gratuïta d'altres pàgines. Utilitza un estil de format "widget", fent possible que els usuaris creïn pàgines amb uns quants clics. L'usuari arrossega i deixa anar diferents elements en la pàgina (imatges, text, vídeos, Google Maps, etc.).

Crear una pàgina web amb Weebly
Ens registrem a Weebly amb les dades habituals. Un cop registrats, cal omplir les dades del lloc web que volem crear: nom del lloc web, tipus i categoria. A continuació escollim el subdomini de Weebly. Apareixerà l'editor amb totes les eines necessàries; a la part central anirem visualitzant els elements que afegim i els canvis que anem fent. Només cal arrosegar els elements i deixar-los anar a la pàgina on correspongui.



A la pestanya "Elementos"trobem les opcions per incloure un paràgraf amb text, una imatge, un títol, un vídeo , etc. La pestanya "Diseño" permet personalitzar el tema escollit. "Páginas" serveix per configurar les diferents pàgines de la web. Amb la pestanya "Editores" podem afegir col·laboradors de la pàgina (per exemple, alumnes). A "Configuració" podem acabar d'enllestir les característiques de la web. Si fem clic a "Publicar" (part superior dreta) la nostra web es posarà a internet i ja estarà plenament operativa.


Exemples de pàgines web educatives creades amb Weebly
http://ieslaarboledamusica.weebly.com/index.html (Departament de Música)
http://gaztetxingu.weebly.com/index.html (Lengua i literatura BTX)
http://yadiragonzalez.weebly.com/index.html (Física, Química, Biologia...)

Google Sites
Sites és un servei gratuït de Google per crear d'una manera fàcil i senzilla pàgines web, i compartir-les amb tothom. Pots fer-ne un lloc web partint de zero o crear-lo a partir de les plantilles predefinides i editant les diverses pàgines. Pots afegir text, imatges, vídeos, enllaços, etc. Aquí tens un manual en .pdf que et serà molt útil a l'hora de crear les teves pròpies pàgines i llocs web col·laboratius.



Si vols veure com continua aquest videotutorial sobre Google Sites pots anar a aquests enllaços:
http://www.youtube.com/watch?v=bPRjEoUfT_w (part 2/4)
http://www.youtube.com/watch?v=S57KHfmnG1A (part 3/4)
http://www.youtube.com/watch?v=JpatjAIqLdA (part 4/4)

Exemples de pàgines web educatives creades amb Google Sites
Google sites resulta molt útil pels TR i els projectes de recerca. Aquí teniu una mostra d'alguns llocs webs realitzats per alumnes de la nostra escola:
https://sites.google.com/site/mathsnumb3rs29 (TR - Mathsnumb3rs)
https://sites.google.com/site/lamagiamatematica (TR - Matemàgia)
https://sites.google.com/site/tecnotubetr/ndex (TR - Tecnotube)