dilluns, 15 d’octubre del 2012

Sessió 4 (1/4): Creant pàgines web amb Wix i Webnode

Wix
Wix és un lloc web on es poden crear pàgines en flash. Es treballa de forma online i és gratuit, només cal registrar-se. Un cop dintre de Wix, cada usuari disposa d'un compte propi amb tots els treballs realitzats que es poden editar, tant si estan en mode borrador com si ja estan publicats a internet.
El maneig de l'eina és bastant intuitiu, i permet crear boniques pàgines web des de plantilles predissenyades, amb un aspecte bastant professional, o crear-les totalment noves.

En l'el·laboració de les pàgines es poden afegir: textos, fotos, audios en mp3, vídeos de Youtube, animacions, gràfics, slides, enllaços, diversos widgets, etc. D'aquesta manera resulta molt fàcil personalitzar el lloc web creat donant-li l'aspecte desitjat. Un cop terminat el treball hi ha dues opcions de publicació: com a pàgina web (Wix et proporciona una URL) o incrustar-lo al teu bloc (Wix et proporciona el codi embed corresponent).

Per començar us recomano que penseu l'estructura que li voleu donar a la vostra web i després trieu una plantilla en blanc, per exemple, la "Top navigation Flash". A partir d'aquí aneu afegint tots els elements que vulgueu en funció del contingut de cada pàgina de la web.



Exemples de pàgines educatives creades amb Wix
http://ivatuschi.wix.com/estructura3eso (Física i Química -3r ESO)
http://albadiego4.wix.com/crisimissilscuba (Història; fet per alumnes)

Enllaços d'interès de Wix
http://www.slideshare.net/vbarbero/gua-de-uso-de-wix (Guia d'ús)
http://www.slideshare.net/catedracomunicacion/tutorial-de-wix (Tutorial de Wix)

Webnode
Webnode és una eina de creació i edició de pàgines web, pensada per a usuaris amb poca experiència en el desenvolupament web. Inclou nombroses opcions de disseny que sorprenen per la seva originalitat i vistositat. Distingeix entre "Web personal", "Web empresarial" i "Tienda online".

El primer que has de fer, com sempre, és registrar-te. Per començar a omplir de contingut el teu lloc web i a configurar les seccions has d'anar a "Website builder". Un cop aquí, podràs editar les pàgines que conté la teva web, editar el menú, crear els teus propis articles, configurar enquestes, etc. Més informació en aquest tutorial.

Una opció molt interessant pels nostres alumnes pot ser Webnode Edu. Mira aquest vídeo:



Exemples de pàgines educatives creades amb Webnode
http://escolaverda.webnode.es (Escola Pérez Sala)
http://ceipantoniomachado.webnode.es (CEIP Antonio Machado)

Enllaços d'interès
http://edu.webnode.es/manual-de-webnode-edu.pdf (Manual de webnode.edu)
http://ticaula.wikispaces.com/webnode (Tutorial de Ticaula)