dilluns, 8 d’octubre del 2012

Sessió 3 (3/4): Altres serveis de Google

A més dels serveis que podem anomenar bàsics, Google també ofereix altres aplicacions que l'usuari es pot descarregar de manera gratuïta i fer-les servir al seu ordinador connectat a internet. Algunes d'aquestes aplicacions són:

Google Earth
Google Earth és un programa que permet tenir una vista, més o menys detallada, de qualsevol part del globus terrestre a través de fotos de satèl·lit o fotos aèries (segons la zona).

Permet moure's al llarg de tot el planeta, apropar i allunyar un objectiu, col·locar marques, imprimir les imatges i enviar-les per correu. 

SketchUp
SketchUp és un potent software que permet crear models en 3D de tot el que vulguis o puguis imaginar (mobles, edificis, ciutats, etc.). Es poden crear models des de zero o descarregar models que altres usuaris vulguin compartir.


Pàgina de descàrrega de SketchUp: http://www.sketchup.com/intl/es/download/index.html
Tutorials en vídeo: http://www.sketchup.com/intl/es/training/videos.html

Picasa
Picasa és un programa que destaca bàsicament perquè permet pujar i compartir fotos online amb qui tu vulguis. Així doncs, la part principal del programa consisteix en organitzar les fotos de l'ordinador, tot ordenant-les en carpetes, i col·leccions per ordre cronològic.

Per altra banda, també permet fer retocs a les fotografies com ara: ajustament del color, reducció dels ulls vermells, correcció de l'alineació de les fotos, etc. Finalment, totes aquestes fotos es poden compartir amb altres usuaris: mitjançant el correu electrònic, penjant-les en un bloc, fent servir les xarxes socials, etc.

Chrome
Chrome és un navegador d'internet que incorpora una interfaç simple i ràpida per carregar pàgines.

Destaquen entre les seves funcions: el disseny, les pestanyes que permeten carregar múltiples pàgines en una sola finestra, l'accés a les pàgines més visitades mitjançant imatges en miniatura i l'accés al cercador de Google des de la barra de direccions.