dilluns, 1 d’octubre del 2012

Sessió 2 (3/4): Pòsters multimèdia i línies de temps interactives

Glogster
L'ús dels murals ha estat, i encara és, una pràctica habitual a les aules, a qualsevol àrea i nivell educatiu, que permet presentar i compartir projectes amb un format més visual o, simplement, sintetitzar els coneixements adquirits sobre un tema determinat.


Glogster permet donar un pas més enllà mitjançant la creació de murals o pòsters interactius i multimèdia, que poden ser compartits amb altres usuaris. Aquesta aplicació permet incorporar fàcilment textos, enllaços a pàgines web, imatges i arxius d'àudio i vídeo, tant del nostre ordinador com d'internet. A més, presenta una gran varietat d'estils. En aquest vídeo podràs observar la seva facilitat d'ús i els resultats que es poden aconseguir.


Com sempre el primer que hauràs de fer és donar-te d'alta a l'aplicació. Si ho fas a Glogster.edu a més tindràs 10 comptes gratuïtes que pots fer servir amb els alumnes. A continuació li dones a "Create new glog" i ja pots editar el teu glog. Quan hagis acabat li has de donar a la pestanya "Save & Publish" i decidir si vols que sigui públic o no. També el pots inserir al teu bloc, a la teva web, etc.

Exemples:
http://www.glogster.com/univerini/medi-ambient-tecla/g-6lioqhu0a9sr5kld2gr3qa0 (pòster interactiu de la 2a Setmana medi ambient Tecla Sala)
http://prodrig1.edu.glogster.com/explicant-glogster (primers passos amb glogster)

Dipity
Un altre recurs molt utilitzat a l'aula, especialment a Història, són les famoses línies de temps o eixos cronològics. Dipity és una aplicació web 2.0 gratuita que permet la creació de línees de temps interactives. És a dir, un cop hem seleccionat la informació més rellevant sobre un tema podem organitzar-la en ordre cronològic. Permet integrar qualsevol tipus de recursos: textos, imatges, vídeos.


Aquí tens un videotutorial i un tutorial que et seran molt útils per donar-te d'alta a Dipity i començar a crear les teves pròpies línies de temps.



Exemples:
http://www.dipity.com/daniel2008/Historia_de_Espa_a (Historia de España)
http://www.dipity.com/RaquelCB/Historia-de-la-Geologia (Historia de la Geología)
http://www.dipity.com/prodrig1/Cronologia-del-Col-legi-Tecla-sala (Historia del Tecla Sala; en procès)

Altres aplicacions per crear línies de temps són: xtimeline, timerime, timetoast, etc.